Mentés

Miért menjen Ön is szaunába? – A szaunázás jótékony hatásai

1064
HOZZÁSZÓLÁS:

A hőkezelés a méregtelenítés fontos része. A szaunában és a gőzben izzadva rengeteg méreganyag távozik el a bőrünkön keresztül. A szokatlan hőség fokozza a bőr vérellátását, s az odaszállított mérgező anyagok könnyebben kiürülnek, különösen ha egy alapos izzadás siet a segítségükre. A verejtékezés lehetővé teszi a szervezet valódi mély tisztításátszauna.

A szaunázás egészséges!

Bizonyos bőrproblémák – a fénytelen arcbőrtől kezdve egészen az érett aknéig – arra vallanak, hogy a szervezet nem képes megfelelően megszabadulni a salakanyagoktól, legalábbis nem a bőrön át. A szauna és a gőz ebben van segítségünkre.

A párás melegnek egyéb haszna is van. Mélyen a tüdőbe áramolva segít feloldani a tüdő vérbőségét. Akadnak orvosok, akik azt tartják, hogy testünk ellenőrzött felhevülése a szaunában és a gőzben gyorsítja az anyagcserét, s így élénkíti a belső elválasztású mirigyek és az idegrendszer működését.

A szaunázás szépít is

Mentés

Sosem olyan szép az asszony, mint szauna után, tartja a régi finn közmondás. Ez így igaz, hiszen a testhőmérséklet emelkedése minden anyagcsere-folyamatot felgyorsít, s a megnövekedett verejtékkiválasztással a szervezet megszabadul a salakanyagoktól. Ráadásul az extrém hőmérséklet-változások edzik a véredényeket, szabályozzák a vérnyomást – a túl magas csökken, az alacsony növekszik-, és a szervezet ellenálló képességét is növelik. 

A rendszeres szaunázás tehát a legjobb módszer a megfázások, fertőzések ellen. 

A szaunázás oldja a stresszt

Idegrendszerünkre is igen jó hatással van a szauna, csökkenti a szorongást, az agressziót. Stressz és depressziós hangulatok ellen tehát a szauna a legjobb, legélvezetesebb és legegészségesebb lazítási módszer. A szauna abban különbözik a többi forrólevegős fürdőtől  hogy itt a levegő rendkívül száraz, ezért is lehet a 100 Celsius-fokos hőmérsékletet elviselni. Másik különbség, hogy a hatás főként a hőmérséklet váltakozásán alapul, a hideg és meleg hatások kombinációján. 

A szauna rendszeres látogatásának és a vele járó hideg-meleg ingereknek még sok pozitív hatása van, többek között az immunrendszerre, az izomzatraa vérellátásra, a bőrfunkciókra és az anyagcserére vonatkozóan.

 Figyelem: aki éppen heveny lázas fertőző betegségben, vese- vagy májbetegségben, szívkoszorúér-betegségben vagy epilepsziában szenved, annak tilos a szaunázás. Vénás betegségeknél, szív- és vérkeringési zavaroknál kérjük ki az orvos tanácsát.

1064
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

684
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés